donderdag 9 januari 2014

Arte Mixto

Bij toeval hoorde ik wat muziek van "Arte Mixto" via Spotify en mijn interesse was direct gewekt. Ik heb via Google naar Arte Mixto gezocht en vervolgens alle albums beluisterd. Ik ben erg blij met de muziek van Arte Mixto, vandaar dit artikel van deze bijzondere groep. Ik heb jammer genoeg niet kunnen achterhalen of de band nog bestaat.Biografie Arte Mixto
In 1993 heeft Violist Alexis Correa in de stad Cienfuegos Las Villas samen met een groep studenten, die net afgestudeerd waren aan de Nationale School voor de Kunsten, Arte Mixto opgericht. De band combineert traditionele sones, guaguancos, rumba’s en guarachas met elementen van klassieke muziek, jazz, flamenco, salsa en samba. Deze mix is terug te vinden in de naam van de band “Arte Mixto” . Na de eerste optredens werden ze een van de favoriete bands van de lokale bevolking.
Kort na de oprichting werd Arte Mixto uitgekozen om Cuba te vertegenwoordigen als "de meest authentieke uitdrukking van Cubaanse muziek". Daaraan vast zat een toer langs negen steden en diverse festivals in Noorwegen, evenals een paar concerten in Londen.

In 1996 werd aan Arte Mixto " first level", toegewezen door het evaluatie comité van “The Cuban Institute of Music”, dat is een van de meest gewilde en gerespecteerde awards die worden uitgereikt aan muzikanten in Cuba. Sindsdien heeft Arte Mixto diverse prijzen in de wacht gesleept zoals de Bis Music Award , de Beny More Musical Award , de Egrem Music House Award , en een tweede plaats bij de Lucas Award - het Cubaanse equivalent van de MTV Awards.
In 1997 was de release van hun eerste album “Deseos” een feit, het album haalde de 4e plaats bij de top 10 albums van 1997 volgens de lezers van “Latin Beat Magazine en de “New York Latino”.
Een jaar later werd hun tweede album “Virginia” uitgegeven, dit album werd opgedragen aan Alex Correas moeder.
In 1998 en 1999 toerde Arte Mixto door de Verenigde Staten. In New Orléans kregen ze de “Key to the City” en ze werden alom geroemd om hun talent en de energy die de band uitstraalde.
In februari 1999 heeft MTV’s Road Rules in Havana het festival “Cubamania” opgenomen, waar naast Bamboleo, Klimax en Tumbao Havana ook Arte Mixto acte de préséance gaf. Deze historische gebeurtenis markeert de eerste keer dat MTV in Cuba mocht filmen. *)
*) Gedeeltes uit de tekst heb ik vertaald uit de biografie die gepubliceerd is door Word Music Central.org (Obi Keu).

Discografie Arte Mixto


1997 – Deseos (Ahi-Nama)
DL - MP3@VBR (86 Mb)


1998 – Virgin (Ahi-Nama)
DL - MP3@VBR (81 Mb)


2001 - Sin Chisme (Ahi-Nama)
DL - MP3@VBR (99 Mb)


2004 – Mi Otra Mitad (Bis Music)
DL - MP3@VBR (78 Mb)

-=estrella=-

3 opmerkingen:

 1. Dear friend I forgot the pass can give it to me again? Thanks in advance
  can you please send me the pass?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. I have sent you an e-mail (from salsaymas@gmx.com)

  Please check you spam folder.

  take care

  -=estrella=-

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hi i really lo to have these albums please can you post the pw, i really preciate that segisgm@live.com

  BeantwoordenVerwijderen