woensdag 29 december 2010

N.Taya - Y Ya Llego (2009)

N’TAYA is een vrij nieuwe Timba band uit Miami (USA) opgericht door zanger Nicolas Martinez en pianist / arrangeur Pepe Montes. Y Ya Llego is de eerste CD die N’Taya uitgebracht heeft . De band denkt zelf dat ze hun Timba sound over heel Miami zullen verspreiden en ik moet zeggen, dat zou deze band best eens kunnen lukken want alle nummers op deze CD zitten vol energie en nodigen zeker uit om te dansen.
Bovendien vind ik ze live ook goed, iets wat ik niet van alle Timba bands kan zeggen.
Live opname: Las Mujeres

Op de CD staan de volgende nummers:
Caramelito 4:48 **
Las Mujeres 3:31**
Casimero 4:37 ***
El Doctor Me La Receto 3:36 **
N’Taya 3:31 ***
Mucho Pa’Mi Cartucho 3:30 *
Que Bailes Loca 3:34 ***
Todos Somos Hermanos 4:30 ***
Ya Estoy En La Calle 3:53 ****
Caramelito (Timbaton) 3:46 **

Ik heb de nummers een aantal sterren gegeven om mijn persoonlijke indruk van de nummers aan te geven, hoe meer * hoe beter ik het nummer vind.
Als ik alle nummers afluister zit er eigenlijk geen slecht nummer tussen. Het minste nummer van deze CD vind ik Mucho Pa’Mi Cartucho maar hier zal vast niet iedereen het mee eens zijn. De positieve uitschieter voor mij is ‘Ya Estoy En La Calle’, op dit nummer ben ik al eens lekker uit mijn dak gegaan op de dansvloer, het is best handig als je een bevriende DJ hebt die een mummer van een CD wilt draaien die je meegenomen hebt. Ik hoop dan ook dat enkele van de vele salsa DJ’s deze CD net zo kunnen waarderen als ik, zodat ik nogmaals op ‘Ya Estoy En La Calle’ uit mijn dak kan gaan (hint). Van ‘Caramelito’ staan twee versies op de CD en ik vind de Timbaton versie net iets beter.
Mijn vriendin hoorde de CD ook en kon niet stil blijven staan, nu heeft ze al snel de neiging om ritmisch te gaan bewegen als ze (goede) salsa muziek hoort maar voor mij was het een teken dat mijn mening over deze CD terecht is, Anita bedankt voor de spontane reactie op deze CD :-)!


Als je van Timba houdt kan je deze CD zeker niet links laten liggen het is vrolijke Timba niets meer en niets minder, dansbaar en goed in het gehoor liggend.

Peter van der Ster

Geen opmerkingen:

Een reactie posten