woensdag 29 december 2010

Havana Salsa Team - Encontrando La Formula (2009)

Bassist Pedro Pablo Gutierrez, is het muzikale brein achter Havana Salsa Team. Hij was ook de stuwende kracht achter diverse andere projecten. Met Havana Salsa Team gebruikt hij bestaande latino ballades en transformeert deze naar dansbare salsa die goed in het gehoor ligt. Op de CD werken drie bekende zangers mee: Tirso Duarte (Cesar ‘Pupy’ Pedroso, Charanga Habanera), Alexander Acosta (Chispa, Arnaldo y la Cosmopolita) en Evelia Jaz (Havana Power Band).

Op de CD staan de volgende nummers:
1. Esa Chica Es Mía 5:42
2. Me Dediqué A Perderte 5:50
3. Para Tu Amor 5:29
4. Que Estás Busando 5:35
5. Mientes Tan Bien 6:21
6. Dime 5:36
7. Precisamente Ahora 5:58
8. Uno Y Uno Es Igual A Tres 5:48
9. Tú No Estás Aqui 5:27
10. Quiero Ser Tu Sueño 6:02

Ik zou alle nummers willen omschrijven als Salsa met een (licht) Timba sausje, het klinkt allemaal erg gelikt en ik weet zeker dat een heleboel salsa liefhebbers de muziek kunnen waarderen. Ik vind de CD erg leuke salsa bevatten en het is fijne muziek om naar te luisteren. Voor mij is het allemaal net wat te gladjes geproduceerd, persoonlijk wil ik toch liever muziek met iets meer tempo wisselingen, zeker als ik een avondje ga dansen. Als ik de DJ’s een tip mag geven, draai ‘Esta Chica Es Mia’ van deze CD als opwarmer aan het begin van de avond en je maakt vrienden . De muziek is erg makkelijk om op te dansen en het is weer eens wat anders dan de vaak gebruikte salsa romantica en merengue om de eerste dansers op de dansvloer te krijgen.
De CD bevat goede Salsa waar je lekker (rustig) op kan dansen. Gevorderde dansers zullen het iets te voorspelbaar vinden maar dit is ook een hele goede ‘luister CD’.
De CD is te te koop bij:
Most wanted voor 19.90 euro.
Op iTunes is ieder nummer van de CD los te downloaden voor 0.99$, dan kost de CD je nog geen 10 euro.

Peter van der Ster

Geen opmerkingen:

Een reactie posten