woensdag 29 december 2010

Combinacion de la Habana - Moda Habana (2010)

De meeste leden van deze band komen van Michael Maza’s band, waarmee ze ongeveer 3 jaar samengewerkt hebben. Gerson Valdes was daar de muzikale vormgever en is nu de leider van Combinacion de la Habana. De band maakte zijn debuut in 2005 in de Casa de la Musica in Miramar. Ze bestaan nu dus 5 jaar.

Tracks op de CD:
El Pillo 5:41 ****
La Moda 4:12 ****
La Careta 5:24 ***
Que Tarde Es 4:10 ***
Por Siempre Te Amare 5:05 **
Se Te Fue El Avion 4:43 ****
Ahora Que Se Va 3:48 ***
Un Viaje Espectacular 3:44 ***
Estoy Contigo 5:57 ***

Je kunt de CD beluisteren en eventueel downloaden.
De CD bevat het nummer La Moda, dat bij vele liefhebbers van Cubaanse salsa en Timba goed werd ontvangen en is ook een hit geweest in Havana. Uiteraard heb ik dat nummer als eerste beluisterd, de intro doet vermoeden dat er een Flamenco nummer komt, maar gaat vloeiend over naar Timba. Op dit nummer kan uitstekend een ‘Casino de Rueda’ gedanst worden.
Persoonlijk vind ik ‘El Pillo’ en Se Te Fue El Avion’ net wat beter, in beide nummers zit iets meer snelheid en enkele tempo wisselingen. Ook ‘La Careta’, ‘Estoy Contigo’ en ‘Un Viaje Espectacular’ zijn fijne dansnummers. ‘Que Tarde Es’ is een rustig nummer, lekker om naar te luisteren maar je kan er ook een bachata op dansen ;-). Er staat ook een gevoelige Bolera op de CD: ‘Ahora Que Se Va’.

Enkele videoclips op youtube:
Se Te Fue El Avion
El Pillo
La Moda

Ik vind ‘Moda Habana’ van ‘Combinacion de la Habana’ zeker een CD die ik kan aanbevelen aan de liefhebbers van Cubaanse Salsa en Timba.

Peter van der Ster

Geen opmerkingen:

Een reactie posten